12 februari 2009

#3. Nöff Nöff, Polisen!

Detta inlägg är förstås att slå in öppna dörrar. Visst är det ett mediadrev – det känns lite som en desperat jakt på polisfadäser när även små lokalredaktioner lyckas hitta lite belastande överhört att hysta på närmsta konstapel – men ändå! Det är fortfarande myndigheten som är satt att rå om oss medborgare, med våld om nöden kräver. Polisväsendet mår inget bra av badwill, även om det kanske är mest i de polisovana leden som förtroendetappet är som störst. De som är vana att träffa poliser – Neger Niggersson och Oscar Neger till exempel – de kanske inte har ett gigantiskt förtroendekapital till att börja med. De som hävdar att några enstaka rötäggs dumma infall inte borde belasta en hel kår har förstås rätt. Hoppas bara att de applicerar samma moderation på, säg, kriminella med invandrarbakgrund, eller extremistiska muslimer.

Sedan kanske det inte är helt orimligt, inte helt bortom möjligheternas gränser, att tro att en väldigt maskulint dominerad miljö som poliskåren skulle kunna bli bara en smula enkelspårig och inskränkt. Sådär lite charmigt "grabbig", där man vet när ett skämt är ett skämt, även om det handlar om blattajävlar eller bögar, där det är lite fräckt "rått men hjärtligt", lite tjosan hoppsan med k-pistar och nakenposering. Allt detta är okej – men inte att mopsa upp sig mot herr Konstapeln i Solna inte, då ska det markeras med åtal. Nöff nöff, Polisen! Utan att alla enskilda poliser måste ta åt sig tilldelas ändå Polisen 3 smygrasistpoäng.

1 kommentar:

Solveig Lövendahl sa...

Ja, de har inte tappat så mycket förtroende från mig i alla fall. För det fanns inte så mycket. Det sista tappades nog nånstans i Göteborg 2001...